Suu- ja leukakirurgia

Viisauden­hampaan poisto ja muut kirurgiset toimenpiteet Turussa

Von Dentsin vastaanotolla olet turvallisissa, hyvissä käsissä, oli toimenpide mikä tahansa.

Suu- ja leukakirurgia on yksi hammaslääketieteen erikoisaloista, jolla tarkoitetaan leuan ja kasvojen alueen sairauksien sekä tapaturmien tutkimusta ja niiden kirurgista hoitoa. Yleisimpiä tällaisia yksityissektorilla tehtäviä toimenpiteitä ovat: hammasimplantti- ja luusiirreleikkaukset, leikkaukselliset viisaudenhampaiden poistot ja muut hampaiden vaativat poistot, suun limakalvosairauksien hoidot, koepalojen otto suun limakalvomuutoksista, juurenpäiden leikkaukset, leukanivelten kiputilojen hoito ja uniapnean hoito.

Toimenpiteet voivat jännittää ja herättää kysymyksiä, mutta hammaslääkäriasemallamme Turun Kupittaalla voit unohtaa murheesi. Meillä on rauhallinen, kotoisa tunnelma ja hammashoidon ammattilaiset, jotka pitävät sinusta hyvää huolta ja suorittavat toimenpiteet varmoin ottein.

Varaa aika ottamalla yhteyttä tai nettivarauksen kautta, jutellaan sitten lisää.

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa suu- ja leukakirurgiasta

Viisaudenhampaan poisto

Yleisin viisaudenhampaisiin liittyvä ongelma on viisaudenhampaan osittainen puhkeaminen ja siihen liittyvät tulehdukset. Eniten viisaudenhampaiden hoidon tarvetta esiintyy nuorilla aikuisilla. 

Viisaudenhampaiden poistotarve arvioidaan yksilöllisesti. Hoito aloitetaan hoitosuunnitelmalla ja tarvittavilla röntgenkuvilla. Poiston vaikeusasteesta riippuen hoidon suorittaa hammaslääkäri tai suukirurgi.

Onko viisaudenhampaan poisto kivuliasta?

Viisaudenhampaat poistetaan yleensä paikallispuudutuksessa. Tarvittaessa voidaan lisäksi käyttää rauhoittavia lääkkeitä, sedaatiota tai yleisanestesiaa.

Hampaan poisto pyritään tekemään mahdollisemman atraumaattisesti eli aiheuttamalla mahdollisimman vähäinen trauma hammasta ympäröivään kudokseen, mutta tästä huolimatta viisaudenhampaita pitää välillä poistaa leikkaamalla. Leikkauksellisen poiston jälkeen haava suljetaan ompelein.

Särkylääkkeiden käyttö viisaudenhampaiden poistoleikkauksissa on useimmiten välttämätöntä. Mikrobilääkityksen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti. Hoidon jälkeen potilas saa vielä suulliset ja kirjalliset jälkihoito-ohjeet mukaansa. 

Suukirurgin vastaanotolle hammas­lääkärin lähetteellä

Suukirurgin vastaanotolle tullaan yleensä hammaslääkärin lähetteellä. Toimenpiteestä riippuen voidaan tarvita erikseen konsultaatio- ja suunnittelukäynnit. Hoitosuunnitelman laatimiseksi tarvitaan myös röntgenkuvia. Yleisimmät kuvaukset ovat panoraamatomografiakuvaus (ptg) ja kartiokeilatietokonetomografia (kktt).

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800