Esteettinen hammashoito

Hammas­laminaatit Turussa

Hammaslaminaatit eli hammaskuoret korjaavat kauniisti hampaan väriä ja muotoja.

Hammaslaminaatit ovat suosittu ratkaisu korjata hampaan esteettistä ilmettä ja rakennetta. Taustalla voi olla tapaturma, ajan myötä tulleet kulumat tai synnynnäinen ongelma. Laminaateilla saadaan kaunis ja luonnollinen hymy. Laminaattien sijaan voidaan käyttää myös edullisempaa yhdistelmämuovia. 

Jos et ole tyytyväinen hampaittesi ilmeeseen tai ne tarvitsevat muuta korjausta, varaa meille aika. Jutellaan tilanteestasi sekä toiveistasi ja katsotaan, mikä toteutus olisi sinulle paras. Hammaslääkäriasema von Dentsin löydät Turun Kupittaalta, Kurjenlinnasta.

Ota yhteyttä tai tee ajanvaraus nettivarauksen kautta. 

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa hammas­laminaateista

Mitä tarkoittaa hampaiden laminointi?

Hammaslaminaatit eli hammaskuoret ovat hampaan ulkopinnalle kiinnitettäviä, yleensä keraamisia rakenteita, jotka kiinnitetään paikoilleen muovisementillä. Laminaateilla voidaan korjata hampaan väriä ja muotoja esimerkiksi tapaturman, lohkeaman tai synnynnäisen kehityshäiriön takia. Keraamisen rakenteen avulla saadaan esteettinen lopputulos, joka myös kestää.

Miten keraamiset hammaslaminaatit tehdään?

Hoito aloitetaan suunnittelulla. Hammaslääkäri tarkastaa suun terveydentilan ja purennan. Tämän jälkeen keskustellaan hoidosta ja huomioidaan potilaan toiveet. Potilaan tilanteesta riippuen suunnitteluvaiheessa voidaan ottaa vielä jäljennökset tai skannata hampaisto. Näiden jälkeen laminaatteja voidaan suunnitella kipsimallien tai tietokoneen avulla. Tarvittaessa käytetään apuna hammasteknikkoa.

Miten hammaslaminaatit laitetaan?

Hyvän suunnittelun jälkeen päästään itse työhön. Tällöin hampaan pinnasta hiotaan tarvittava määrä pois. Hiomisen määrä on yksilöllistä ja riippuu alkutilanteesta.

Hiotusta hampaasta otetaan jäljennös jäljennösaineella tai sitten hammas voidaan skannata suukameraa käyttämällä. Hampaisiin valmistetaan väliaikaiset laminaatit, jotka suojaavat hammasta lopullisten laminaattien valmistusprosessin aikana. Lopulliset laminaatit sementoidaan muovisementillä paikoilleen.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800