Hammasröntgen

Hammasröntgen von Dentsissä Turussa

Hampaiden röntgenkuvaus on tärkeä osa kokonaishoidon suunnittelua.

Laadukkaaseen hammastarkastukseen kuuluu kliinisen tarkastuksen ohella hampaiden röntgenkuvaus, joka on tärkeä osa hammashoidon kokonaisvaltaista suunnittelua ja toteutusta. Meillä hammaslääkäriasema Von Dentsissä Turun Kupittaalla on käytössä modernit digitaaliset kuvantamislaitteet ja kuvankäsittelyohjelmat, joilla saamme kiinni vaikeasti havaittavat tai piilevät hammasterveyteen liittyvät ongelmat. 

Digitaalisen kuvantamisen etuina ovat matalat sädeannokset sekä se, että kuvaa voidaan säätää ja näin optimoida informaation ulossaanti. Otetut röntgenkuvat ovat myös heti hammaslääkärin nähtävillä ja käytössä. 

Jos röntgenkuvaus tai mikään muu hampaiden hoitoon liittyvä asia mietityttää sinua, älä epäröi soittaa tai laittaa viestiä. Vastaamme ilomielin kaikkiin kysymyksiin. Hammashoito on meille paitsi terveyden myös hyvän mielen asia. 

Varaa aika tarkastukseen ottamalla yhteyttä tai netissä.

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa hammas­röntgenistä

Mitä hammasröntgenissä näkyy?

Röntgenkuvauksella saadaan esiin vaikeasti havaittavat kariesvauriot sekä piilevät ja usein alkuun oireettomat hammastulehdukset. Röntgenkuvin nähdään myös hampaiden vieruskudosvauriot. Säännöllisin väliajoin otetuilla kuvilla voidaan seurata todetun vaurion tai sairauden etenemistä ja vastaavasti taas annetun hoidon tehoamista.

Hammashoidon yhteydessä otettavat pienemmät röntgenkuvat ovat bitewing- ja periapikaalikuvia, joissa näkyvät hampaiden purupintojen ja hammasvälien vauriot sekä yksittäiset hampaat kruunuosasta juuren kärkeen asti. Laajempi hampaistokuvaus on koko leuan ja hampaiston kattava panoraamakuvaus.

Kolmiulotteinen kartiokeilakuvaus

Hampaita voidaan kuvata myös kolmiulotteisesti kartiokeilakuvauksin. Kolmiulotteinen kuva tarvitaan, jos halutaan selvittää rakenteiden kulku toisiinsa nähden, kuten esimerkiksi hermokanavan kulku viisaudenhampaaseen nähden, tai jos halutaan mitata luun korkeuden lisäksi luun leveyttä, kuten usein tehdään implanttihoidon yhteydessä.

Kolmiulotteisesta kuvauksesta saadaan myös lisäapua huonon hoitovasteen juurihoidoissa, sillä pikkukuvissa eivät aina ylilukuiset juuret ja anatomiset poikkeavuudet tule esiin.

Hoitava lääkäri tekee päätöksen tarvittavasta kuvasta ja kuvausmenetelmästä, ja kirjoittaa potilaalle lähetteen kuvalle. Panoraamalaitteella otetun röntgenkuvan katsoo lähettävän hammaslääkärin lisäksi vielä hammasradiologiaan erikoistunut hammaslääkäri.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800