Hammashoito nukutuksessa

Hammashoito nukutuksessa Turussa

Nukutushammashoito on ratkaisu laajoissa toimenpiteissä ja voimakkaassa hammashoitopelossa.

Hammashoidossa nukutusta päädytään käyttämään silloin, kun hoitoa, kuten hampaan paikkausta tai juurihoitoa, on vaikea toteuttaa tavanomaisesti esimerkiksi voimakkaan hammashoitopelon, erittäin herkän nielun tai laajojen suukirurgisten toimenpiteiden vuoksi. Lisäksi lasten laajoissa hammastoimenpiteissä nukutus on usein tarpeen. Nukutuksen sijaan voidaan käyttää myös sedaatiota eli lääkerentoutusta.

Hammaslääkäriasemallamme Turun Kupittaalla onnistuvat molemmat. Jos hammashoito nukutuksessa tai sedaatiossa on toiveissasi, ota yhteyttä, niin jutellaan tilanteestasi ja ajatuksistasi rauhassa. Voit luottaa siihen, että saamme hampaat hoidettua tavalla, joka on sinulle kivuton ja mielenrauhaa tuova kokemus.

Ota yhteyttä tai varaa aika netissä.

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa operaatiosta

Miten hammaslääkärissä nukutetaan?

Nukutushammashoitoa edeltää tarkastuskäynti vastaanotolla, jossa laaditaan tarkka hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Tämän käynnin yhteydessä otetaan tarvittavat röntgenkuvat, jotka helpottavat hoitosuunnitelman tekemistä. Anestesiassa hoitotoimenpiteet suunnitellaan huolellisesti, jotta hoito voidaan toteuttaa yhdellä hoitokäynnillä.

Nukutuksen vastaanotolla suorittavat anestesialääkäri ja anestesiahoitaja, jotka valvovat toimenpidettä koko hammashoidon ajan aina heräämiseen ja kotiinlähtöön saakka.

Mikä on kevyt nukutus?

Sedaatiohammashoito eli kevytnukutus tai lääkerentoutus tarkoittaa, että potilas on hereillä koko toimenpiteen ajan, mutta pystyy rentoutumaan ja rauhoittumaan niin, että toimenpide saadaan suoritettua. Sedaatio soveltuu hammashoitotoimenpiteisiin, joiden kesto on noin 1–2 tuntia. Myös sedaation suorittavat anestesialääkäri ja anestesiahoitaja.

Hammashoito nukutuksessa voi lievittää hammaslääkäripelkoa

Anestesiahammashoidon jälkeen hammashoitopelosta kärsivän potilaan säännölliset hammastarkastukset ja mahdolliset tulevat hoidot voidaan usein toteuttaa ilman nukutustakin. Hammaslääkärissä ja suuhygienistillä käynti saadaan näin osaksi potilaan vuosittaista terveydenhoitoa.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800