Hammastarkastus

Hammas­tarkastus Turussa

Teemme hampaiden tarkastukset rauhallisen rennoissa tunnelmissa.

Suu ja hampaat ovat tärkeä osa kokonaisterveyttä. Suun krooniset tulehdukset altistavat muun muassa sydän- ja verisuonisairauksille sekä huonontavat monien kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen ja reuman hoitotasapainoa. Suun tulehdukset saattavat olla myös aivoinfarktin taustalla.

Useat hampaisiin liittyvät ongelmat kehittyvät hitaasti ja usein huomaamatta. Mitä aikaisemmin ongelmat havaitaan, sitä helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa hampaiden hoitaminen on. Siksi hammastarkastuksessa on hyvä käydä säännöllisesti, noin 1–2 vuoden välein. 

Jos sinun tarkastuksestasi alkaa olla aikaa tai hampaasi oireilevat, varaa aika meille von Dentsiin, Turun Kupittaalle kotoisaan Kurjenlinnaan. Mikäli tarkastuksen perusteella olisi jatkossa tehtävä yksi tai useampi toimenpide, kuten hampaan paikkaus, hampaat voidaan hoitaa kerralla kuntoon tai useammalla. Huomioimme täysin toiveesi. Pääasia on, että hoidosta jää sinulle miellyttävä, mukava kokemus. 

Ota yhteyttä tai varaa aika netissä.

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa hammas­tarkastuksesta

Mitä hammastarkastus sisältää?

Hammastarkastuksessa hammaslääkäri määrittää potilaan suun ja hampaiston yleiskunnon. Hammaslääkäri tekee kokonaisvaltaisen suun tutkimuksen, jossa tutkitaan:

  • hampaat
  • hampaiden reikiintyminen
  • paikkojen kunto
  • hampaiden tukikudokset
  • leukanivelet
  • purentalihakset
  • suun pehmytkudokset
  • limakalvot

Monet suun ja hampaiston ongelmista voivat olla piileviä. Tämän vuoksi säännölliset röntgenkuvaukset ovat tarpeellisia. Hammasröntgenin avulla tutkitaan suun ja leukojen alueen tulehdukset, hampaiden reiät sekä juurten kärkien tulehdukset.

Tarkastus on tärkeä myös täysin hampaattomille ja hammasproteeseja käyttäville henkilöille. Tällöin voidaan poissulkea mahdolliset limakalvomuutokset ja leukojen alueen tulehdukset.

Tarvittaessa tarkastuksen jälkeen voidaan laatia kirjallinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Hammaslääkäri ohjaa tarvittaessa myös suuhygienistille tai erikoishammaslääkärille. Hammaslääkärin lähetteellä suuhygienistikäynnistä voidaan vähentää Kela-korvaus.

Kuinka kauan hammastarkastus kestää?

Hampaiden tarkastaminen kestää yleensä 15–30 minuuttia. Ennen tarkastusta potilaan kanssa käydään läpi esitiedot, joihin kuuluvat yleissairaudet, lääkitykset ja allergiat. Hammastarkastuksissa on hyvä olla mukana ajan tasalla oleva lääkelista.

Miten usein hammastarkastus on hyvä tehdä?

Hammastarkastuksessa on hyvä käydä 1–2 vuoden välein. Hammaslääkäri arvioi, mikä on kenellekin oikea tarkastusväli.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800