Hammasproteesit

Hammas­proteesit von Dentsistä Turusta

Hammasproteeseilla korvataan puuttuvia hampaita ja korjataan muita hampaiden ongelmia.

Hammasproteesit ovat luonnollisen näköisiä ja omien hampaiden tapaan toimivia, ja ne sopivat korvaamaan puuttuvia tai vaurioituneita hampaita. Proteesien hankinnan syy voi toiminnallisuuden rinnalla olla esteettinen. 

Proteeseja on erilaisia suuhun kiinnitettävistä irrotettaviin proteeseihin. Jos sinulta puuttuu hampaita tai olet pohtinut muussa tapauksessa proteeseja, ole meihin yhteydessä. Hammaslääkäriasemamme Turun Kupittaalla toteuttaa hammasproteesit asiakkaalle parhaiten sopivalla tavalla. Käänny puoleemme rohkeasti, katsotaan yhteistuumin, mikä hampaiden tilanne ja on mistä ratkaisu löytyy. 

Hammaslääkärimme ovat kokemuksen lisäksi lämminhenkisiä, ymmärtäväisiä ammattilaisia, joiden apuun voit luottaa missä tilanteessa tahansa.

Kysy ensin lisää tai varaa aika ottamalla yhteyttä tai nettivarauksen kautta. 

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa hammas­proteesista

Milloin hammasproteesit on hyvä hankkia?

Hammasproteesit voidaan hankkia erilaisiin tarpeisiin. Yleensä niillä korvataan puuttuvia hampaita. Proteeseilla voidaan myös korottaa kulunutta purentaa, korjata hampaiden virheasentoja ja värivirheitä sekä muuttaa hampaiden muotoa. 

Proteesit voivat olla joko irrotettavia tai suuhun kiinteästi asetettavia. Kiinteitä rakenteita ovat kruunut, sillat ja hammasimplantit. Irrotettavat proteesit potilas saa itse pois suusta ja myös laittaa ne itse paikoilleen. Irrotettavat proteesit voidaan jakaa neljään eri luokkaan.

Limakalvo­kantoinen kokoproteesi eli tekohampaat

Kokoproteesi kuuluu puhekielessä myös usein nimellä tekohampaat. Kokoproteesi tehdään silloin, kun kaikki omat hampaat on menetetty. Kokoproteesi on valmistettu akryylimuovista. Se kiinnittyy yläleukaan suulaen ja proteesin väliin muodostuvan tyhjiön (imun) avulla. Alakokoproteesi pysyy paikoillaan kielen ja suun muotojen avulla.

Implanttikantoinen irrotettava kokoproteesi

Kokoproteesi voidaan kiinnittää suuhun myös implanttien avulla. Tämä tulee erityisesti kyseeseen silloin, kun kokoproteesin paikoillaan pysymisessä on ongelmia tai kun potilas ei muuten pärjää tavallisten kokoproteesien kanssa. Implanttikantoinen irrotettava kokoproteesi kiinnitetään implantteihin neppareiden avulla.

Muovirunkoinen osaproteesi

Osaproteesi tehdään silloin, kun vain osa omista hampaista on menetetty. Edullisin tapa on tehdä muovirunkoinen osaproteesi. Tällöin proteesin runko ja hampaat on valmistettu akryylimuovista. Osaproteesi saadaan pysymään suussa osittain imun ja osittain metallisten pinteiden eli koukkujen avulla.

Metallirunkoinen osaproteesi

Näitä kutsutaan myös rankaproteeseiksi. Rankaproteesissa on metallinen runko. Käytetty metalli on joko kromi-kobolttimetalliseosta tai titaania. Metallisen rungon ansiosta proteesista voidaan tehdä pienempi kuin muovirunkoisesta osaproteesista. Rankaproteesi kiinnittyy omiin hampaisiin pinteiden eli koukkujen avulla. Rankaproteesi on muovirunkoista osaproteesia kalliimpi, mutta se pysyy ja toimii paremmin kuin muovirunkoinen osaproteesi.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800