Hampaan paikkaus

Hampaan paikkaus Turussa

Meillä hampaan paikkaus on kivuton kokemus.

Hampaan paikkaustarpeen yleisin syy on hampaan reikiintyminen. Myös hampaiden lohkeaminen tai kuluminen vaatii paikkaushoitoa. Lisäksi vanhoja paikkoja joudutaan välillä uusimaan ja korjaamaan murtumien tai kulumien vuoksi.

Jos epäilet, että hampaassasi on esimerkiksi reikä tai edellisestä hammastarkastuksesta on aikaa, varaa meille aika. Tutkitaan hampaiden kunto. Jos hammas pitää paikata ja kipu jännittää, ei huolta, puudutus tekee siitä kivutonta. Mikäli toimenpide aiheuttaa ylitsepääsemätöntä pelkoa tai hoito on haasteellista muusta syystä, on vaihtoehtona hammashoito nukutuksessa tai lääkerentoutuksessa.

Hammaslääkäriasemallamme Turun Kupittaalla tehdään haastaviakin paikkauksia siten, että asiakkaalle jää toimenpiteestä hyvä kokemus. Meillä on rauhallinen, kotoisa tunnelma, sinun ei tarvitse huolehtia paikkauksen onnistumisesta tai jännityksestä. Meillä olet turvallisissa, hyvissä käsissä. Saamme hoidettua hampaat varmasti kuntoon.  

Ota yhteyttä tai varaa aika netissä.

Varaa aika » Soita 020 144 3800 »

Tietoa hampaan paikkauksesta

Mistä tietää, että hampaassa on reikä?

Milloin hammas pitää paikata? Tyypillisiä oireita, joiden vuoksi tulee hakeutua hammashoitoon, ovat hampaan särky, lohkeama, arkuus kylmälle ja kuumalle sekä hampaan puruarkuus. Myös hankalasti puhdistettava hammasväli, joka kerää ruokaa, on syy hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle.

Miten hammas paikataan?

Hampaan paikkauksen tavoitteena on palauttaa hampaan luonnollinen muoto ja normaali toiminta purennassa. Paikkaushoito tehdään yleisimmin puudutuksessa, jolloin paikkaus on useimmille kivutonta. Hampaan puuduttua reikiintynyt, vaurioitunut hammaskudos poistetaan joko käsi-instrumenteilla tai poraamalla vesijäähdytyksessä. Samalla tavoin suoritetaan lohjenneen hampaan tai vanhojen paikkojen korjaus.

Poraamisen jälkeen käsitellyn hampaan ympärille asetetaan tarkasti muotti puukiiloja apuna käyttäen. Alueen tulee pysyä kuivana, jotta saadaan aikaiseksi mahdollisimman hyvä täyte.

Tavoitteena on palauttaa hampaan luonnollinen muoto ja normaali toiminta purennassa.

Hampaan paikkausaineeksi on erilaisia vaihtoehtoja

Yleisin paikkamateriaali on yhdistelmämuovi. Yhdistelmämuovipaikka saadaan valmiiksi yhdellä käyntikerralla.

Hampaan puhdistettu alue käsitellään ensin hapolla, minkä jälkeen alueelle sivellään sidosaine, joka kiinnittää paikan. Tämän jälkeen yhdistelmämuovi kerrostetaan hampaan pintaan kerrosten välissä valolla kovettaen. Hampaaseen tehty paikka muotoillaan oikean muotoiseksi ja oikeaan purentakorkeuteen. Lopuksi se kiillotetaan.

Hampaan vaurion suuruus ja laajuus vaikuttaa sopivimman paikkamateriaalin valintaan. Laajoissa vaurioissa saattaa olla tarkoituksenmukaisinta valita jokin toinen paikkamateriaali, esimerkiksi suun ulkopuolella valmistettu keraaminen täyte.

Reikiintymisen ennaltaehkäisy on tärkeää

Paras pintamateriaali hampaassa on sen oma kiille. Siksi reikiintymistä pyritään ehkäisemään muun muassa hyvällä kotihoidolla, terveellisellä ruokavaliolla ja lisäämällä fluorin käyttöä.

Säännölliset hammaslääkärin vuositarkastukset ovat tärkeä osa suun terveyden hoitoa. Säännöllisissä tarkastuksissa pystytään havaitsemaan jo varhaisessa vaiheessa hampaan vaurio tai lisääntynyt reikiintymisriski, jolloin tilanteeseen päästään puuttumaan hyvissä ajoin.

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800