Ajankohtaista

Hammashoitoa nukutuksessa — suu kerralla kuntoon

Älä anna hammaslääkäripelon olla esteenä suun terveydelle. Muista, että et ole pelkosi kanssa yksin: pystymme auttamaan peloista huolimatta ja löydämme keinot selvitä hoitotilanteesta. Esimerkiksi nukutushammashoito on hyvä vaihtoehto hammaslääkäripelon ollessa voimakas ja varteenotettava hoitovaihtoehto myös erityispotilaiden hoidossa.

Kenelle nukutushammashoito sopii?

Hammashoidossa nukutus eli anestesia sopii hyvin pelkopotilaille ja erityishoitoa vaativille potilasryhmille – niin aikuisille kuin lapsillekin. Tietyissä kasvun ja kehityksen vaiheissa lapsen hammashoito saattaa olla tavanomaisin keinoin ylivoimaista. Lapsipotilaalle on tärkeää, että hoitotilanteesta ei jää negatiivista muistijälkeä, jota kantaisi pelkotaakkana aikuisuuteen. Esimerkiksi herkän nielun takia tai tehtäessä laajoja suukirurgisia toimenpiteitä päädytään usein suosittelemaan nukutushoitoa. Se on hyvä ratkaisu myös silloin, jos potilas kokee hammashoitotoimenpiteet erityisen raskaiksi.

Miten hoito suoritetaan?

Anestesiahoidossa pyritään siihen, että kaikki tarvittavat hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa yhdellä hoitokäynnillä. Tästä syystä hoitoa edeltää hammaslääkärin tarkastus, tarvittavat röntgenkuvat sekä huolellinen suunnittelu. Tarkastuskäynnin yhteydessä tehdään hoitosuunnitelma ja potilas saa kustannusarvion hoidosta.

Nukutushammashoito tehdään tiimityönä: vastaanotolla nukutuksen suorittavat anestesialääkäri ja -hoitaja, jotka valvovat toimenpidettä koko hammashoidon ajan. Hoidon jälkeen potilas saa levätä anestesiahenkilökunnan valvoessa vointia. Kotiin pääsee anestesialääkärin luvalla ja saattajan huolehtiessa turvallisesti perille.

Pyrimme siihen, että anestesiahammashoidon jälkeen hammashoitopelosta kärsivän potilaan hammastarkastukset ja mahdolliset tulevat hoidot voidaan toteuttaa ilman nukutustakin. Hammaslääkärissä ja suuhygienistillä käynti saadaan näin osaksi potilaan vuosittaista terveydenhoitoa.

Me von Dentsissä olemme sinua varten.

Kirjoittanut: Leena Järvi

Nettiajanvaraus Ajanvaraus 020 144 3800